måndag 7 januari 2008

Hela havet stormar

I fredags var vi och lämnade in vår ansökan om uppehållstillstånd. Som tur var alla papper redan fixade. (Det var ungefär en romantjock pappershög). Egentligen skulle det bara vara att lämna in dom.
När vi kom blev vi hänvisade till en rad med stolar där man både kunde flyttas framåt och bakåt i ordningen...? Väl framme vid disken kollade dom igenom våra papper sen fick vi en liten lapp med #2:a på. Därefter satte vi oss på några andra stolar och väntade och väntade och väntade. Jag förstod aldrig hur kösystemet funkade för dom stolarna. Här bytte man inte plats, men blev inkallad i ett rum lite hur som helst i turordningen. Tror vi fick vänta längst av alla, för vi skällde inte på gubbarna som jobbade där.
Väl inne i nästa rum kollade en gubbe igenom våra papper igen, så fick vi tillbaka dom och blev hänvisad att vänta vid disk 1 igen. När vi väntat där fick vi en bricka med ett nummer på och gick in i ett annat rum för att vänta.
Där satt fyra tjejer varav 3 sysslolösa, men tyvärr hade vi bara nummer som kunde betjänas i disk 1. Attans! I disken lämnade vi våra papper och de berättade att vi ska hämta våra visa om fyra dagar... Så vi måste dit igen... Jag hoppas verkligen att vi slipper sitta och vänta, men något säger mej att sannolikheten är ganska stor att det finns fler stolar att vänta på.

1 kommentar:

Moa sa...

HA! Det e bara att vänja sig. Finns en tendens till att saker kan ta liiiite lång tid i det landet.....;)

Tänkte ge lite bra ord att kunna... det första är Nandri. Betyder tack och är det man säger mest av alla.... förutom ille, som betyder nej.....(till att tiggare)

Vannakam.Nandri.