måndag 19 maj 2008

Mer Beijing!

Nu har jag varit på Ikea igen och ätit köttbullar! Man får ladda upp för att klara en månad till av Indisk mat innan vi åker till Sverige! 
Har hunnit med lite mer turistande sen senaste bloggen. Ett ställe som verkligen var värt ett besök var Stadsbyggnadsutställningen! De är väldigt flitiga med byggandet och gör jäkligt coola hus! På utställningen hade de 4D film där man fick se Beijing i framtiden; OS-invigningen och år 2069. De hade också 3D bio (typ tv-piraterna, men glasögonen var lite annorlunda). På den fick man se hur staden är uppbyggd från början med utgång ifrån Förbjudna staden med kejsarpalatsen och gamla Beijing till hur det vuxit runt det.  
På bilden nedan är Beijing i miniatyr där ALLA hus i hela staden finns i liten skala! Barnarbete?
Förutom att turista har vi även hunnit med lite party! I fredags mötte vi upp med Daniel, vår insiske vän och några andra Sony Ericsson killar för middag på ett ryskt ställe. Vi åt biffstroganoff och drack öl och vodka. Mats var tvungen att gå hem tidigt för att jobba dagen efter, men vi andra gick vidare till Alfa där det var 80-tals musik för hela slanten!
Det var många drinkar (hot shots) som var tvungna att tas igen efter 5 månader i ett land där barerna stänger 23.30 (om man har tur)... Vi dansade till sent, sent på natten då det var dags att gå hem egentligen, men det gjorde inte vi, utan vi gick vidare till ett disco som heter Vick´s och dansade vidare. När fötterna inte pallade mer tog jag en taxi till hotellet och det var nog ljust ute om jag inte minns helt fel : ) Kul hade vi i alla fall!
I lördags var vi bjudna på grillning hos en kompis till Mats och hans familj som är bosatta här. De bor i ett radhusområde utanför stan. Små söta tomter och försommardoft i luften! Supermysigt! Som hemma! Blir lite avundsjuk, för det verkar så lätt att leva här! Det finns normal mat och många svenskar! I Indien får man slita som ett djur för att få ihop en pastasallad och då är man dessutom ruinerad om man vill ha en bit feta i den...
I love Beijing!

Inga kommentarer: