torsdag 13 mars 2008

You got mail or not?

Du gamla du fria du fin fina nord och Sverige! Allt fungerar så bra där hemma!
Idag begav jag mej tillsammans med driver för att posta ett brev till lilla Clara med lite smått och sött. Brevet var inte så stort, så jag tänkte att vi stannar och köper något förstärkt kuvert och skriver adressen på det, så kan vi åka till postkontoret och få frimärken och lämna det där. Jag hade fått veta redan innan att kuvert och tillbehör inte säljs på posten och även att det inte finns något som kallas vadderat kuvert i det här landet eller kartong i olika storlek.  
Jag kände mej så steget före när jag skrivit Claras adress och gick in på postkontoret, men NEJ DÅ! Det var heeeelt galet! Fem gubbar stod och skrek till mej på Tamil jättelänge och efter det sa drivern att vi måste ha ett tygkuvert, vilket inte såldes där. Så klart. Vi gick till en butik lite längre ner på gatan och där la dom fram typ en shoppingbag i tyg med Gandhi och massa slagord på. Jaha tänkte jag. Det är ju inte så jäkla lätt att skriva adressen på den här påsen. Det var ju redan tryck på den, men tydligen är det en sån som posten ska skickas i när den ska långt. I alla fall valde vi det rekomenderade leveranssättet, gick till en kassa för att betala och vidare till en annan disk för att hämta påsen. Måste tillägga att jag var ensam i butiken...
När vi kom ut berättade drivern att nu måste vi gå till en skräddare för att få påsen ihopsydd runt kuvertet. Jag gav honom 20 rupies och satte mig i bilen. Måttet var rågat!
Efter 20 minuter kom han tillbaka med ett tygpaket med en massa sömmar och en vit påsydd tyglapp där jag fick skriva Claras adress med spritpenna och min låååånga adress med kulspets. Detta var mycket viktigt! Sen sprang han iväg igen och kom tillbaka med ett kvitto på att det var på väg till Stockholm! Så nu Clara,  nu får vi se om du får något brev eller ej! Du kommer nog att få lite problem med att öppna det, men om mamma eller pappa är rikrigt duktig på att sprätta tråd, så kanske du kommer få se vad som är i paketet! Hoppas du inte var vuxit ur presenten innan den kommer fram!1 kommentar:

Jojja sa...

TaCk SneLa fAsTer ELiN KoMma PaKet snAt HemMa KomMa SomMar VåLis Leka BaJa..

/CLaLA