torsdag 28 maj 2009

From Singapore airport


Bloggen är portad av Kina, så jag har inte haft möjlighet att skriva något under vistelsen. De blockar allt möjligt b la youtube...
Nu sitter vi på Singapores flygplats med lite tyngre väskor än på ditresan och även något extra kilo Elin... Tyvärr. Får glädjas åt att jag inte är tillbaka på ruta 1. Salladsdiet i några veckor borde göra susen! Maten är så god i Beijing och som Indier är man ju inte bortskämd med sånt! 
Har inte shoppat lika mycket denna gången, men nu vet jag ju att jag har två år på mej att gå lös! För er som inte vet, så flyttar vi till Beijing 1 augusti!
Vi har lägenhet på G, men inte helt klart än. Den är superfin! Det enda som är dåligt är att det nästan inte finns förvaringsutrymmen. Planen var ju att vi skulle skeppa allt vi har i Sverige, men nu får vi tänka om. Allt får inte plats, så vi lämnar lite stora saker hemma. Det som jag egentligen är ute efter med skeppningen är att vi ska flytta ihop på riktigt och börja samla ett gemensamt hem (i rätt stil så klart). Tycker att det är slöseri som vi gjort i Indien med att köpa massa nya saker som vi redan har för mycket av i Sverige. Nu kan vi lägga pengarna på sånt vi verkligen vill ha och saknar! Än om inte alla Svenska saker får åka båt till Kina, kommer vi ändå få ett riktigt hem!
För er som tänker besöka, kommer här två sevärda platser av helt olika slag:

Nr 1: Panjiayuan weekend market. En STOR utomhusmarknad som säljer pärlor, målningar, gammal kommunistpropaganda, kinesiskt porslin och annat i Kinesisk stil. De har även en antikdel och en del med stenfigurer. Allt är billigt, men det gäller att pruta! Förutom shoppandet är det en kul marknad där man känner kulturen!
Nr 2: LAN club. Designad av Philippe Starck. Klubben ligger högt upp i ett shoppingcenter. Personalen är rätt kass, men det är definitivt värt ett besök. Interiören är bland det coolaste jag sett! Killen har verkligen gått lös med tavlor i taken, meterlånga koskinnssoffor, uppstoppade fåglar och pärlor. Atmosfären känns som en blandning av Moulin Rouge, Alice i underlandet och en skräckfilm. Visar bara ett smakprov från en av toaletterna. Stället måste upplevas live! Lägg märke till vattenkranen i svanform! (Tryck på bilden, så blir den större).

Ni som kommer har mycket att se fram emot! Välkommen!

Inga kommentarer: